Bel mij terug Neem contact met mij op

« Terug naar overzicht

Opdrachtgever:
Gemeente Leidschendam-Voorburg

Locatie:
Leidschendam-Voorburg

Uren:
36

Duur opdracht:
z.s.m. voor 6 maanden

Uurtarief:
in overleg

 • Vacature: Medewerker vergunningen
 • Contactpersoon: Jan Martin Monster
 • Mail: j.monster@daerom.nl
 • Telefoon: 06-81054382
 • Reactietermijn tot: 2 januari 2018

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met circa 650 medewerkers. Onze ambitie is om in 2018 de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren, op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO). Bijvoorbeeld door vorm te geven aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons hypermoderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, meer eigen verantwoordelijkheid; eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ook zoeken wij bewust de verbinding met elkaar. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

De afdeling
Het Klant Contact Centrum (KCC) vormt voor de inwoners, bedrijven en instellingen van de gemeente Leidschendam-Voorburg de toegang tot de producten van de overheid. De kernwoorden voor het KCC zijn klantgericht, betrouwbaar en transparant. De afdeling KCC bestaat uit 5 teams. Als Medewerker Vergunningen ben je onderdeel van het team KCC Vergunningen dat bestaat uit 21 medewerkers. Het team KCC Vergunningen verzorgt onder meer aanvragen van vergunningen op grond van de APV en bijzondere wetten.

De functie
Als Medewerker Vergunningen verricht je zelfstandig complexe aanvragen voor vergunningen aan bedrijven. Je bent verantwoordelijk voor het pre-toetsen van BIBOB en toetsing van aanvragen aan relevante wetten, beleidskaders en bijzondere wetten mede op grond van de APV. Je bent verantwoordelijk voor de regie van het gehele proces en stemt af met interne en externe vakspecialisten en onderhoudt het contact met de aanvrager over de voortgang van de vergunning.

Daarnaast onderzoek, herken en begrijp je de dwarsverbanden van complexe vergunningaanvragen die een directe relatie hebben met de beoordeling op diverse vergunningstelsels. Ook draag je waar mogelijk verbetervoorstellen aan voor optimalisatie van het proces.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Voeren van (intake)gesprekken met (horeca)ondernemers en projectontwikkelaars;
 • pre-toetsen van BIBOB bij aanvragen van vergunningen;
 • beoordeling van complexe vergunningaanvragen op ontvankelijkheid;
 • toetsing van aanvragen aan relevante wetten, beleidskaders en regelingen;
 • weging van verschillende adviezen ten behoeve van het besluit;
 • opstellen verlening of weigering van de vergunning.

Vereisten / knock-outcriteria
1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Gunningscriteria (weging)
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van vergunningen en APV  in de afgelopen 6 jaar (30%)
3. Afgeronde HBO bachelor diploma (25%)
4. Aantoonbare kennis en werkervaring met BIBOB (25%)
5. Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase (20%)