Bel mij terug Neem contact met mij op

« Terug naar overzicht

Opdrachtgever:
Gemeente Amersfoort

Locatie:
Amersfoort

Uren:
24

Duur opdracht:
tot 1 april 2019

Uurtarief:
90-120

Vacature: Projectmanager
Contactpersoon: Lydia Binnendijk 
Mail: l.binnendijk@daerom.nl 
Telefoon: 06-14640343 
Reactietermijn tot: 9 januari 2018


Opdracht

In verband met vele vragen voor inzet op projectmanagement en herverdeling van de werkzaamheden binnen het team, zoeken wij voor enkele binnenstedelijke woningbouwprojecten een ervaren projectmanager voor het team PPM.
We schatten de benodigde inzet hiervoor in op ca. 3 dagen per week en we gaan vooralsnog uit van de periode van medio januari 2018 tot 1 april 2019.
De projectmanager wordt ingezet in het ruimtelijke programma “woningbouwopgave”, een van de vier ruimtelijke programma’s (naast Stadshart, Vathorst en werklocaties). In deze opgave werken we nauw samen met corporaties enerzijds en voorts faciliteren we een groot aantal particuliere herontwikkelingen.
In onze programma’s wordt gewerkt met een “dedicated” team met een programmamanager, diverse projectmanagers en ondersteuning. We werken in dit programma met portfolio’s van projecten, waarbij de aan te trekken projectmanager samen zal werken met een van onze vaste projectmanagers en ondersteuning.
We werken daarbij via methodes van (agile) scrum.

Profiel

We zoeken een ervaren projectmanager in gebiedsontwikkelingen met binnenstedelijke woningbouwopgaves. Dus niet een projectmanager die primair de ervaring heeft in openbare ruimte, verkeersprojecten en dergelijke; die werkzaamheden liggen namelijk bij een ander team.
De in te huren projectmanager is in staat om de projecten binnen budget en planning te realiseren. Hij is voor de projecten overall verantwoordelijk en geeft daartoe leiding aan de betreffende projectorganisaties. Voorts is hij aanspreekpunt voor de verantwoordelijke wethouder(s) en de ambtelijk opdrachtgever(s).
Wij zoeken een projectmanager met uitstekende procesmatige en communicatieve vaardigheden, met ruim voldoende ervaring met soortgelijke vraagstukken en (vanwege de bestuurlijke gevoeligheid) met een uitstekende bestuurlijke antenne.


Hoofdtaken

  • Aansturen van (multidisciplinair samengestelde) teams en adviseurs, waarbij we werken met (agile) scrum technieken;
  • Opstellen van fasedocumenten en overige inhoudelijke en procesmatige documenten evenals het begeleiden van het besluitvormingsproces;
  • Opstellen en bewaken van projectplanningen en –budgetten;
  • Periodiek rapporteren over de voortgang van het proces, gerelateerd aan de opdrachtverstrekking;
  • In samenwerking met derden bepalen en uitvoeren van communicatiestrategie voor het project;
  • Vertegenwoordigen van de gemeente in onderhandelingen met externe partijen en andere betrokkenen.

Functie eisen

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als senior projectmanager bij de overheid op het gebied van binnenstedelijke gebiedsontwikkeling;
  • Minimaal afgeronde HBO bachelor opleiding in de richting van Stedenbouw / Planologie / Sociale Geografie / Economie/ Bestuurskunde / Rechten of soortgelijk;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 4 jaar als projectmanager binnen een 50.000+ gemeente;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met specifiek woningbouwontwikkelingen binnenstedelijk.