Bel mij terug Neem contact met mij op

« Terug naar overzicht

Opdrachtgever:
Gemeente Gooise Meren

Locatie:
Bussum

Uren:
24

Duur opdracht:
6 maanden (optie tot verlenging)

Uurtarief:
In overleg

Vacature: Projectleider economie
Contactpersoon: Lydia Binnendijk 
Mail: l.binnendijk@daerom.nl 
Telefoon: 06-14640343 
Reactietermijn tot: 13 november 2017


Opdracht

De gemeente Gooise Meren is een jonge moderne fusiegemeente met een hoog voorzieningenniveau  en een stevige ambitie. Speerpunt van het gemeentelijk bestuur in deze periode is het economisch beleid; ruimte bieden aan ondernemers en het creëren van kwalitatieve en duurzame groei zowel op lokale als (boven)lokale schaal. We willen het economisch beleid vormgeven met de ondernemers samen. De economische visie wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.

We zoeken een projectleider economie die de recent vastgestelde visie op economie uitwerkt in een actieprogramma. Een degelijk organisatieadvies formuleert, op basis waarvan de uitvoering van de gemeentelijke processen op dit beleidsterrein (waaronder accountmanagement, ondernemersloket, verbindingen met andere beleidsterreinen zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, RO, etc.) toekomstbestendig ingericht wordt. Zorg draagt voor de uitvoering van het actieprogramma, inclusief de aansturing van de (deel-)projectleiders. Bestuurlijke advisering levert op het brede terrein van economie en de aanpalende beleidsterreinen. Een goede sparringpartner is voor onze externe stakeholders op dit beleidsterrein.

In het eerste halfjaar verwachten we in ieder geval als concrete resultaten:

  • Het actieprogramma (binnen 2 maanden na vaststelling visie)
  • Het organisatieadvies (binnen 3 maanden na vaststelling visie)
  • De inrichting van het uitvoeringsprogramma (binnen 3 maanden na vaststelling visie)

Functieprofiel

We zoeken een ondernemende senior projectleider met ervaring met economische vraagstukken. Je bent in staat om de economische visie om te zetten naar pragmatische uitvoeringsoplossingen. Uitvoering die ter hand wordt genomen met ondernemers en andere stakeholders. Je legt daartoe verbinding met relevante partijen en – ontwikkelingen, en zorgt voor de structuur die nodig is om inzicht te houden en voortgang te houden op de doelstellingen. Je hebt ruime ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en je hebt ervaring of affiniteit met co-creatie. Sterke communicatieve vaardigheden zowel in woord als schrift zijn een vereiste.

Functie eisen

  • Minimaal afgeronde HBO bachelor of WO opleiding.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider of programmamanager op het gebied van beleidsimplementatie.
  • Aantoonbare kennis en werkervaring met het gemeentelijk beleidsterrein Economie en ondernemerschap.
  • Beschikbaar binnen 4 weken