Bel mij terug Neem contact met mij op

« Terug naar overzicht

Opdrachtgever:
Gemeente Amersfoort

Locatie:
Amersfoort

Uren:
28

Duur opdracht:
z.s.m. t/m 31-12-2018

Uurtarief:
In overleg

Vacature: Projectmanager
Contactpersoon: Lydia Binnendijk 
Mail: l.binnendijk@daerom.nl 
Telefoon: 06-14640343 
Reactietermijn tot: 8 november 2017


Organisatie

De gemeente Amersfoort is een dynamische organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en interessante uitdagingen.

De afdeling Programma’s en Projecten is de gemeente brede afdeling voor procesmanagement, in het bijzonder programma- en projectmanagement. Bovendien vervullen we gemeente brede vastgoedbeheertaken en verrichten we allerhande vastgoed-gerelateerde zaken. Er werken zo’n 85 mensen. Er werken doeners, gericht op resultaat en op samenwerken. De sfeer is dynamisch en optimistisch.  

Er zijn vijf teams:
- projectrealisatie openbare ruimte (POR);
- proces- en projectmanagement (PPM);
- vastgoedontwikkeling en – beheer (VOB);
- team informatiseringsprojecten (TIP);
- team assistentie projectmanagement (TAP).

We geven leiding aan nieuwe ontwikkelingen. Het resultaat kan van alles zijn: een fysiek project, een grondtransactie, een IT-voorziening, een meerjarig programma, een maatschappelijk initiatief, een bijzonder proces. Het gaat ons om het eindresultaat, maar we voelen ons net zo verantwoordelijk voor de weg ernaartoe. Wat het product precies wordt, bepalen de opdrachtgevers en andere partners (zoals de gebruikers, eigenaren of andere betrokkenen – intern of extern).

We doen dit voor het bestuur van de stad, maar ook met inwoners, ondernemers en honderden collega’s uit de organisatie. Met de handen uit de mouwen. We maken het niet moeilijker dan nodig, maar ook niet gemakkelijker dan de realiteit. “We make it happen”.

Opdracht

In verband met vele vragen voor extra inzet op projectmanagement en herverdeling van de werkzaamheden binnen het team PPM, zoeken wij voor enkele binnenstedelijke (herontwikkelings)projecten een ervaren projectmanager. We schatten de benodigde inzet hiervoor in op ca. 3,5 dagen per week. Wij gaan uit van de inzet van 1 december 2017 tot (vooralsnog) 1 januari 2019, met een optie voor verlenging.

Profiel

De in te huren projectmanager is in staat om de projecten binnen budget en planning te realiseren. Hij is voor de projecten overall verantwoordelijk en geeft daartoe leiding aan de betreffende projectorganisaties. Voorts is hij aanspreekpunt voor de verantwoordelijke wethouder(s) en de ambtelijk opdrachtgever(s).
Wij zoeken een ervaren projectmanager, met uitstekende procesmatige en communicatieve vaardigheden, met ruimvoldoende ervaring met soortgelijke vraagstukken en (vanwege de bestuurlijke gevoeligheid) met een uitstekende bestuurlijke antenne.

Hoofdtaken

  • Aansturen van (multidisciplinair samengestelde) projectgroepen en adviseurs;
  • Opstellen van fasedocumenten en overige inhoudelijke en procesmatige documenten evenals het begeleiden van het besluitvormingsproces;
  • Opstellen en bewaken van projectplanningen en –budgetten;
  • Periodiek rapporteren over de voortgang van het proces, gerelateerd aan de opdrachtverstrekking;
  • In samenwerking met derden bepalen en uitvoeren van communicatiestrategie voor het project;
  • Vertegenwoordigen van de gemeente in onderhandelingen met externe partijen en andere betrokkenen

Functie eisen

  • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met vergelijkbare projecten in een bestuurlijke omgeving.
  • Minimaal afgeronde HBO bachelor opleiding.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanager in de afgelopen 5 jaar binnen een politiek bestuurlijke omgeving. 
  • Inzicht in en aantoonbare werkervaring met de gemeentelijke organisatie en de procedures binnen een 50.000+ gemeente.